Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Κινητοποίηση την Τρίτη 22/11 στις 11πμ έξω από την «DOVALUE»

 ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Όλοι αύριο 22/11 στις 11πμ έξω από την «DOVALUE» (Κύπρου 27, Μοσχάτο).

Την Δευτέρα τα χαράματα επιχειρήθηκε μια βίαιη έξωση μετά από έναν ακόμη πλειστηριασμό στην περιοχή του Ζωγράφου. Αυτή τη φορά με τον πιο επαίσχυντο και τραμπούκικο τρόπο, σπάζοντας την πόρτα στις 5.30 τα ξημερώματα προσπαθώντας να πετάξουν έξω από το σπίτι της μια γυναίκα χαμηλοσυνταξιούχο για χρέος 15.000 ευρώ.

Ντροπή και αίσχος! Αυτές οι πρακτικές έχουν τις πλάτες όλων των Κυβερνήσεων που ψήφισαν αυτούς τους νόμους. Με ανάλογους νόμους τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες έχουν κεφαλαιοποιηθεί από το Κράτος με δεκάδες δις ευρώ για να μπορούν να στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και να ξεφορτωθούν τα «κόκκινα δάνεια» πουλώντας τα σε νέα κοράκια, που τώρα έχουν πέσει πάνω από τα σπίτια του λαού για να πιαστούν οι στόχοι για 40 χιλιάδες πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του έτους. Μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι τράπεζες μετράνε πάνω από 1 δις κέρδη ενώ συνεχίζουν τις αποσχίσεις , τα κλεισίματα καταστημάτων, τις εθελούσιες και την εντατικοποίηση.

Η άμεση και αποφασιστική κινητοποίηση σωματείων, φορέων και πολλών κατοίκων στου Ζωγράφου την Δευτέρα το απόγευμα, ανάγκασαν τον δικαστικό επιμελητή και τους αστυνομικούς να φύγουν, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα  ότι ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΣΩΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Το Σωματείο μας συμμετέχει αύριο στην κινητοποίηση έξω από την DOVALUE στις 11πμ που πλειστηριάζει κι αυτή ακόμη τρία σπίτια.

(Η εταιρεία για λογαριασμό της οποίας επιχειρήθηκε ο πλειστηριασμός φαίνεται να είναι εταιρεία «φάντασμα»).

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί κανένα σπίτι. Όλοι εμείς που δουλεύουμε για λογαριασμό των τραπεζών παίρνουμε ξεκάθαρη θέση με όλους όσους στενάζουν από τα χρέη, με όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, με όλους όσους βλέπουν τα δάνεια τους να φουσκώνουν από τους τόκους και τις ρυθμίσεις. Γιατί είμαστε εμείς που βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια τα τεράστια κέρδη των τραπεζών, το ζεστό χρήμα που κατευθύνεται στους  επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι όταν δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνεια τους επιδοτούνται από το Κράτος, έχουν φοροελαφρύνσεις και πραγματικές παραγραφές χρεών.

Το ΔΣ – 21/11/22