Σωματειακή επιτροπή PDS: Να δώσουμε την απάντησή μας με τη μαζική μας συμμετοχή στην Απεργία την Τετάρτη 9 Νοέμβρη

 

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 2/11 ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 5:30μμ

Χθες, Δευτέρα 31 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της σωματειακής επιτροπής με την εργοδοσία για το θέμα της απόλυσης τριών συναδέλφων μας με μόνη αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν ανάγκες στο Call center. Απολύσεων που έρχονται σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, και μάλιστα την ίδια στιγμή που οι αναμονές παραμένουν στα ύψη και μανάδες με μικρά παιδιά καλούνται να δουλέψουν σαββατοκύριακα για να καλύψουν τις ανάγκες που… υποτίθεται ότι δεν υπάρχουν.

Σαν να μην έφτανε που η διοίκηση μας εμπαίζει λέγοντας πως οι αναμονές και η εντατικοποίηση που βιώνουμε δεν υπάρχουν στα αλήθεια, αλλά είναι αποκύημα της φαντασίας των εργαζομένων. Σαν να μην έφτανε που μας παρουσίασαν την μετακίνηση των συναδέλφων από τα υποστηρικτικά τμήματα στις γραμμές ως θετικό γεγονός, γιατί υποτίθεται πως "οι εργαζόμενοι πλέον εργάζονται μόνο πρωί" (μέχρι να αποφασίσει η διοίκηση ότι δεν θα ισχύει, μιας και δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση) και ότι δήθεν "αυτό βοηθάει τον οικογενειακό προγραμματισμό" (οι εργαζόμενες μητέρες είδαν από πρώτο χέρι πόσο νοιάζει την εταιρεία ο οικογενειακός μας προγραμματισμός).

Το πήγαν ένα βήμα παραπέρα: Μας πρόσβαλαν ως εργαζόμενους στην εταιρεία, λέγοντας πως "αν έρχεται ένας εργαζόμενος έχοντας την εντύπωση πως θα αράζει με τα πόδια πάνω στο γραφείο, τότε λογικό είναι να φαίνεται πως υπάρχει πολλή δουλειά…", και υποτίμησαν τη νοημοσύνη μας κατηγορώντας το σωματείο και τη σωματειακή επιτροπή ότι "πιπιλάνε τα αυτιά των εργαζομένων για το ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη" και ότι υποκινούν τη δυσαρέσκεια. Λες και δεν μπορεί ο καθένας μόνος του να βγάλει συμπεράσματα. Έφτασαν μέχρι το σημείο να πουν ότι οι συνάδελφοι που παραιτήθηκαν, το έκαναν όχι λόγω της ανασφάλειας στην εταιρεία – που δεν ξέρει κανείς τι του ξημερώνει και αν θα ανανεωθεί – αλλά γιατί δήθεν τους τρόμαξαν οι κινητοποιήσεις μας.

Πρέπει να τους αναγνωρίσουμε όμως ότι είπαν και μερικές αλήθειες… Είπαν ότι δεν τους αρέσει όταν οι εργαζόμενοι μαζεύονται και διαμαρτύρονται συλλογικά. Ότι δεν τους αρέσει "να απαιτούμε" αυτό που θεωρούμε δίκαιο "γιατί η εταιρεία κάνει ότι προβλέπει ο νόμος". Ότι ο συνδικαλισμός που εκείνοι προτιμούν είναι "να πηγαίνει μια αντιπροσωπεία στο γραφείο του διευθυντή και να ρωτάει" (!) για το τι προτίθεται η εταιρεία να πράξει…

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αν δεν θέλουμε να περιμένουμε απλά το πότε θα αποφασίσει η εταιρεία ότι δε μας χρειάζεται άλλο, ένας είναι ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας: ο δρόμος του αγώνα. Έχοντας για παρακαταθήκη τις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού συνεχίζουμε συλλογικά, μαζικά, οργανωμένα.

Μπορεί να έχουν τους νόμους με το μέρος τους αλλά εμείς έχουμε το δίκιο με το δικό μας μέρος!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  9 ΝΟΕΜΒΡΗ