Για τις 5 απολύσεις στο τμήμα telemarketing της Eurobank

ΑΘΗΝΑ 28/12/22

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

           Το Σωματείο μας καταγγέλλει τις 5 απολύσεις στο τμήμα του TELEMARKETING της EUROBANK και συμπαραστέκεται ολόπλευρα στους συναδέλφους. Οι απολύσεις έγιναν με τη γνωστή κάλυψη της μη ανανέωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου μόλις 4 μέρες πριν την λήξη τους και περίοδο που η πλειοψηφία του τμήματος λείπει σε άδειες, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αντίδραση. Σε κάποιους δεν υπήρξε καν αιτιολόγηση της συγκεκριμένης απόφασης, ενώ σε άλλους ο λόγος ήταν «η μειωμένη απόδοση»…

Ο πραγματικός λόγος όμως είναι στο συγκεκριμένο τμήμα το τελευταίο διάστημα υπήρξαν απειλές απόλυσης, κυρίως μετά την ολόπλευρη στήριξη που έδειξαν οι συνάδελφοι σε εργαζόμενη που διωκόταν από προϊστάμενο. Ανάμεσα στους 5 απολυμένους μάλιστα βρίσκεται και η συγκεκριμένη συνάδελφος. Όλα αυτά συμβαίνουν τις ημέρες που η EUROBANK κάνει χριστουγεννιάτικες φιέστες, ανακοινώνει  υπέρογκα κέρδη και στέλνει ευχές για καλές γιορτές στους υπαλλήλους της!

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ!

 Η Eurobank δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή και τις ανάγκες των εργαζομένων της. Ακόμη και αυτές τις ημέρες δεν διστάζει να αφήσει χωρίς δουλειά 5 συναδέλφους μας, ανάμεσα τους δύο μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, επειδή απλά σήκωσαν το ανάστημά τους στην ασυδοσία. Την ίδια μάλιστα ώρα  κάνει προσλήψεις, με άθλιους  όρους.

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού δίνει συνεχή αγώνα για να σταματήσει η  τακτική των συνεχόμενων συμβάσεων με ισχύ λίγων μηνών, που μοναδικό στόχο έχουν να κρατούν τους εργαζόμενους σε διαρκή ομηρία. Δίνουμε αγώνα για να προσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι από τις τράπεζες, ανεξαρτήτως του ποιο δουλεμπορικό γραφείο (στην προκειμένη περίπτωση η MELLON) έχει μεσολαβήσει. Καλούμε τους συναδέλφους στο TELEMARKETING να οργανωθούν στο Κλαδικό Σωματείο, να οργανώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για απευθείας προσλήψεις από την τράπεζα.  

Η οργάνωση στο σωματείο και ο συλλογικός μας αγώνας είναι η μόνη απάντηση απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από τη MELLON, τη EUROBANK και τον κάθε εργοδότη. Καλούμε τη MELLON να πάρει πίσω τις απολύσεις.

 Η EUROBANK να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το νομικό καθεστώς που της έχουν παράσχει οι κυβερνήσεις και να προσλάβει απευθείας όλο το ενοικιαζόμενο προσωπικό που εργάζεται για λογαριασμό της. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν την τρομοκρατία και τις αυταρχικές συμπεριφορές.