Κανένας μόνος του! Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της NEXI

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι εργαζόμενοι της NEXI κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην απόσχιση που έχει αποφασίσει η εργοδοσία για 63 εργαζόμενους.

Στην τελευταία στάση εργασίας και Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν με δύο νέες 24 ώρες απεργίες Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Δεκεμβρίου.

Δίνουν απάντηση στην αδιαλλαξία και στον εμπαιγμό της εργοδοσίας της NEXI και της ΜΕΛΛΟΝ που ακόμα δεν έχουν δεχτεί συνάντηση με τα Σωματεία για να καταθέσουν τους όρους διασφάλισης των δικαιωμάτων που απαιτούν οι εργαζόμενοι. Στέλνουν μήνυμα  στην εργοδοσία ότι θα βρίσκει τους εργαζομένους πάντα μπροστά της κάθε φορά που θα τολμά να πειράξει τα δικαιώματα τους.

Οι εργοδότες ποντάρουν στο ότι οι εργαζόμενοι θα λυγίσουν πρώτοι. Όμως είναι γελασμένοι. Γιατί ξεχνάνε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τεράστια δύναμη όταν είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της NEXI. Στηρίζουμε τον αγώνα τους και τις πρωτοβουλίες που έχουν αποφασίσει.

Ø  Για την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου νέα Γενική Συνέλευση στις 12 στο Κρυονέρι.

Ø  Για την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 4μμ.

Να πάρει θέση η Κυβέρνηση που συνεχίζει να δίνει το πράσινο φως στους τραπεζίτες και σε άλλους εργοδότες να εφαρμόζουν τη μέθοδο της απόσχισης που έφερε ο ΣΎΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση, χτυπώντας τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Κανένας μόνος του!

Όλοι μαζί δυναμώνουμε την πάλη για την υπεράσπιση της δουλειάς μας και της ζωής μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με το μεγάλο συλλαλητήριο στις 17 Δεκεμβρίου στις 12.30 στο Σύνταγμα ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, για ουσιαστική προστασία του εισοδήματός μας, για ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους!

 

Το ΔΣ 2.12.22