Ανακοίνωση για τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Σωματείου με τη διοίκηση της Intrum

 


9/3/2023

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου μας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διοίκησης της Intrum, κατόπιν αιτήματος του Σωματείου, λόγω της πρόσφατης εξέλιξης στην Intrum Global με τις δεκάδες αποχωρήσεις εργαζομένων.

Αφού πρώτα ενημερωθήκαμε αναλυτικά για την εξέλιξη και την εικόνα του Ομίλου που αναπτύσσεται, εκφράσαμε τη θέση μας ότι είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή απόλυσης ακόμα κι αν έχει την υπογραφή της «οικειοθελούς αποχώρησης» και ζητήσαμε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος που δεν έχει δεχτεί ως τώρα να υπογράψει . Να εξασφαλίσει η εταιρεία την απορρόφησή τους σε άλλα έργα με βάση τα προσόντα του εκάστοτε εργαζόμενου, με τους ίδιους ή καλύτερους όρους δουλειάς.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Διοίκησης μας διαβεβαίωσαν ότι θα επιδιώξουν να μην γίνει καμία απόλυση.

Συναδελφισες, συνάδελφοι,

Παρά τις προθέσεις της εταιρίας να υλοποιήσει τους στόχους της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους εργαζόμενους, όπως μας είπαν, δεν παύει 80 περίπου εργαζόμενοι να χάνουν τη δουλειά τους, να μπαίνουν στην ανασφάλεια της αναζήτησης νέας εργασίας, ορισμένοι να μένουν εντελώς ξεκρέμαστοι.

Το γεγονός ότι κανείς εργαζόμενος δεν υπέβαλλε νωρίτερα την παραίτηση του, επιβεβαιώνει ότι κανείς δεν ήθελε να χάσει τη δουλειά του και ότι όσοι υπέγραψαν πιέστηκαν, αναγκάστηκαν ή εκβιάστηκαν από το δίλημμα «απόλυση ή παραίτηση με bonous».

Είναι πάγια τακτική των εργοδοτών να αξιοποιούν κάθε μορφή και τρόπο όταν θέλουν να ξεφορτωθούν εργαζόμενους και δικαιώματα.

Το Σωματείο μας θα βρίσκεται πάντα στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των εργαζομένων. Μένουμε σε επαγρύπνηση για την εξέλιξη της υπόθεσης της Intrum.

Καλούμε τους εργαζομένους όλου του ομίλου να οργανωθούν στο σωματείο τους.

Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση που θα ενταθεί. Οι εργαζόμενοι μόνο οργανωμένοι και με τον συλλογικό τους αγώνα μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους απέναντι σε μια πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι Κυβερνήσεις που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή, όπως πρόσφατα αποδείχθηκε και στη περίπτωση του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την 8η Μάρτη όπου δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές μετέτρεψαν την οργή τους σε αγώνα στέλνοντας το μήνυμα ότι «το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί»,  κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και συμμετέχουμε στο νέο συλλαλητήριο των σωματείων την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 12μ. στο Σύνταγμα.

 

Το ΔΣ