Σωματειακή Επιτροπή PDS: Για τη συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας την Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη

 


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη ολοκληρώθηκε η συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας Καλλιθέας με θέμα την απόλυση της συναδέλφου μας πριν από τρεις μήνες. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ο ρόλος που παίζει το κράτος των εργοδοτών και οι μηχανισμοί του. Για άλλη μια φορά, με βάση τους νόμους αυτού του κράτους, οι εργαζόμενοι γινόμαστε μπαλάκι ανάμεσα στους "άμεσους" και τους "έμμεσους" εργοδότες.

 

Η PDS μέσω του δικηγόρου της έκανε πως δεν ήξερε τίποτα για την απόλυση, υποστηρίζοντας πως "δεν έχουμε καμία σχέση"!! Λες και δεν εργαζόμαστε στο κτίριο της PDS, με πρόγραμμα, άδειες και μισθούς που τα αποφασίζει η PDS, δεν περνάμε συνέντευξη από την PDS, δεν αξιολογούμαστε από την PDS. Από την άλλη, ο δικηγόρος της Mellon δεν ήξερε καν το λόγο της απόλυσης και τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε και την επιθεωρήτρια κα. Ιωάννα Λιμοτυράκη, η οποία καλυπτόμενη πίσω από το νομοθετημένο "διευθυντικό δικαίωμα" - δηλαδή το δικαίωμα που δίνει ο νόμος στον εργοδότη να απολύει όποτε θέλει, όποιον θέλει, σχεδόν χωρίς κανέναν έλεγχο - δεν έκανε ούτε καν σύσταση στην PDS για επαναπρόσληψη της συναδέλφου, παρότι αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας. Αντίθετα βρήκε να πει στη συνάδελφο ότι πρέπει να επιστρέψει τον εξοπλισμό στην PDS και ότι αν θέλει μπορεί να απευθυνθεί στα δικαστήρια…

 

Εμείς επιμένουμε στον αγώνα μας. 

  • Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Διεκδικούμε να παρθεί πίσω η απόλυση της συναδέλφου μας. Να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας με πραγματικές αυξήσεις ενάντια στην ακρίβεια, με κατοχυρωμένα δικαιώματα.
  • Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που φέρνει 13 ώρες δουλειά τη μέρα και 48 ώρες τη βδομάδα. Που επιτρέπει στους εργοδότες να απασχολούν προσωπικό όταν και αν χρειαστούν με συμβάσεις μηδενικών ωρών διαλύοντας κάθε έννοια οικογενειακού προγραμματισμού. Που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση ταυτίζοντας τον αγώνα για εργασιακά δικαιώματα με τη βία και το κοινό ποινικό έγκλημα.  
  • Συμμετέχουμε στη μεγάλη σύσκεψη των σωματείων την Τετάρτη 13/09 στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, στις 7μμ για να οργανώσουμε την κλιμάκωση αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.

 

 

Κανένας μόνος – Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

 

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Μαυροθαλασσίτη 6974382580

Κοκορδέλης 6978710560