ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΕ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όλοι όσοι εργαζόμαστε στην Εθνική Τράπεζα είτε μόνιμοι είτε εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών είτε ειδικοί συνεργάτες με ατομικές συμβάσεις έχουμε τα ίδια προβλήματα, μας απασχολούν τα ίδια ζητήματα μέσα και έξω από το χώρο εργασίας μας. Και το κυριότερο, εργαζόμαστε όλοι για τον ίδιο εργοδότη, την ΕΤΕ, που βεβαίως δεν έχει αφήσει ανεκμετάλλευτη καμία αντεργατική διάταξη. Αντίθετα όσους νόμους έχουν θεσμοθετήσει όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις που της επιτρέπουν να απασχολεί εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, τους εφαρμόζει. Έτσι, καταφέρνει εδώ και 3 σχεδόν δεκαετίες να απασχολεί εργαζόμενους φτηνούς, που ΔΕΝ διέπονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ΔΕΝ εντάσσονται στον Κανονισμό εργασίας της ΕΤΕ, ΔΕΝ ανήκουν στα συνδικαλιστικά όργανα της ΕΤΕ και της ΟΤΟΕ.

Και παρόλο που το «διαίρει και βασίλευε» είναι το μόνιμο μοτίβο για την ΕΤΕ κι έχει καταφέρει να απασχολεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, αυτό που της αναγνωρίζουμε είναι ότι έχει καταφέρει να συνενώσει ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους εργαζόμενούς της κάτω από... κοινά προβλήματα: Η καθημερινότητα όλων είναι στρωμένη με εντατικοποίηση, στοχοθεσία, χαμηλούς μισθούς που δεν επαρκούν για να καλύψουν βασικές ανάγκες των οικογενειών μας, καταστρατήγηση ωραρίου μέσα στα καταστήματα και τις κεντρικές υπηρεσίες. Αλλά και έξω από την τράπεζα, τα προβλήματα για τους εργαζόμενους πάλι κοινά: ακρίβεια, φόροι, γκρέμισμα δημόσιας υγείας και παιδείας, πλειστηριασμοί, ανασφάλεια.

Ιδιαίτερα για όσους εργαζόμαστε μέσω τρίτων εταιρειών αυτή η ανασφάλεια γίνεται ακόμη πιο έντονη για το αύριο, για το πότε θα λήξει η σύμβασή μας, για το ότι δε μπορούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας πέρα από τη λήξη της σύμβασης. Ο μισθός μας δεν ξεπερνά τις περισσότερες φορές τα 700 ευρώ και τελειώνει μέσα στο πρώτο 15ήμερο, η συνεχιζόμενη ακρίβεια στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, το ρεύμα, τα ενοίκια μας έχουν γονατίσει και μέσα σε όλα αυτά ο φόβος έχει τσακίσει κάθε διάθεση για διεκδίκηση.

Ωστόσο η τελευταία απεργία της 28 Φλεβάρη έδωσε μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικότητας. Απέδειξε με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων και από την ΕΤΕ (αρκετοί ήταν αυτοί που ενώ διέπονται από ελαστικές εργασιακές σχέσεις ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΗΣΑΝ) ότι δεν είμαστε μόνοι. Είναι ολοφάνερο ότι το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στην απεργία εξέφρασε την οργή όλων για τους χαμηλούς μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για όλους, για ένταξη στον Κανονισμό όλων όσων δουλεύουμε στην ΕΤΕ - για λογαριασμό της.

Είναι προς το συμφέρον ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην ΕΤΕ να διεκδικήσουμε να μπει τέλος στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, να έχουμε ΟΛΟΙ ίσα δικαιώματα, εργασιακά και ασφαλιστικά. Να καταργηθεί η πολυδιάσπαση των εργαζομένων. Είναι ο μόνος τρόπος για να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο οι συλλογικές συμβάσεις, ο ίδιος ο Κανονισμός εργασίας της ΕΤΕ.

Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές σχέσεις εργασίας, έχουμε κοινά συμφέροντα, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να παλέψουμε μαζί.

Σας καλούμε να έρθετε σε επαφή με το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού, να γίνετε μέλη του.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17η Απρίλη ΚΑΙ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ

για ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, για ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Να προτάξουμε ΤΩΡΑ τις ανάγκες μας και τη ζωή μας

απέναντι στα κέρδη των τραπεζιτών.

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973419392, 6951845378