Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Κυριακή 20 Οκτώβρη στις 6μμ στην αίθουσα της ΕΛΕΠΑ

 

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Κυριακή  20 Οκτώβρη στις 6μμ στην αίθουσα της ΕΛΕΠΑ (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος)

Οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 20 Νοέμβρη.

 


Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας και κλιμακώνουμε τη δράση μας για να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον κλάδο βιώνουμε μια άνευ όρων επίθεση κυβέρνησης -εργοδοσίας με τους μισθούς μας καθηλωμένους, με τις αυξήσεις σε ρεύμα, φυσικό αέριο, είδη βασικής διατροφής να εξανεμίζουν τον μισθό μας πριν καν τελειώσει ο μήνας, την ώρα που η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους εμείς σηκώνουμε ανάστημα και σχεδιάζουμε την δική μας αντεπίθεση, το δικό μας μέτωπο πάλης.

Βάζουμε νέους στόχους συνεχίζοντας ακόμα πιο μαχητικά τη δράση μας για διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας με πραγματικές αυξήσεις για όλους, για να σταματήσει το έγκλημα στη Γάζα, για την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο. 

Συνάδελφοι, 

Τη στιγμή που οι  τραπεζίτες ανακοινώνουν αμύθητα κέρδη, το πρώτο εξάμηνο του 2024 άγγιξαν τα 2,3δις οι εργαζόμενοι υφίστανται απίστευτη εκμετάλλευση, σύγχρονες δουλεμπορικές εταιρίες ενοικιάσεως εργασίας, εντατικοποίηση, εθελούσιες-απολύσεις, τρομοκρατία και αξιολόγηση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μισθοί που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες μιας οικογένειας! Όλα αυτά έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση αφόρητη και είναι απαραίτητο η δράση μας να αντιστοιχηθεί με τη συσσωρευμένη αγανάκτηση όλων μας, να ανεβάσουμε τον πήχη των απαιτήσεων. Έχουμε πια συσσωρευμένη πείρα και πρέπει να τη αξιοποιήσουμε κόντρα στις φωνές που διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους το αναπόφευκτο των μέτρων της κυβέρνησης, την αναποτελεσματικότητα των αγώνων. 

Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση, συζητάμε και  διαμορφώνουμε  αιτήματα και στόχους με βάση τις δικές μας ανάγκες μας. Διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια πιστεύοντας στη δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα. Το παράδειγμα χιλιάδων εργαζομένων που με αγώνες κέρδισαν το προηγούμενο διάστημα, αυξήσεις και άλλα δικαιώματα, υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας  φωτίζει το δρόμο. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής, στα εργοστάσια στην Ζώνη Περάματος, στο Θριάσιο, στις κατασκευές βγήκαν νικητές! 

Στον κλάδο μας βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για αυξήσεις στο μισθό στην επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΧΙ, οι εργαζόμενοι στην  PDS (πλέον MDS) συλλογικά συζητούν την υπογραφή για πρώτη φορά της δικής τους επιχειρησιακής σύμβασης, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στη ΜΕLLON εισπρακτική διαμορφώνουν το νέο πλαίσιο για την υπογραφή της ΣΣΕ τους που λήγει το επόμενο 6μηνο. Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις τράπεζες οργανώνουν γενικές συνελεύσεις και συζητήσεις μέσα στα καταστήματα και τις υπηρεσίες των τραπεζών για να μην περάσει η αφωνία και απραξία που καλλιεργούν οι πλειοψηφίες στην ΟΤΟΕ, όπου ενώ το Δεκέμβρη λήγει η κλαδική σύμβαση, εκείνοι δεν έχουν καν συνεδριάσει στα όργανα διοίκησης για να προετοιμάσουν τη μάχη. 

Κυβέρνηση και εργοδότες δε πρόκειται να μας χαρίσουν τίποτα! Για να εμποδιστεί η αντιλαϊκή επίθεση τους, για να δυσκολευτούν οι σχεδιασμοί τους και να σταματήσει η ασυδοσία στους χώρους δουλειάς χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων. Δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής, μέρα να πάει χαμένη! 

Όλοι μαζί σχεδιάζουμε τις επόμενες μάχες, συντονίσουμε τη δράση μας, προετοιμάζουμε τη μεγάλη απεργιακή μάχη της 20 Νοέμβρη. Σε αυτά τα πλαίσια, οργανώνουμε τη συμμετοχή του σωματείου και του κλάδου μας στην Πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ που θα γίνει στις 9 και 10 Νοέμβρη, στην οποία εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από όλους τους κλάδους θα οργανώσουμε την απάντησή μας απέναντι στην επίθεση Κυβέρνησης και εργοδοτών.

 

 

Η δύναμη μας είναι η οργάνωση.

Όπλο μας η αλληλεγγύη.

Η ελπίδα στον αγώνα.